pel seu cap...


Pel seu cap es succeïen les visions meravelloses d' aquelles serralades, dels rocams, dels precipicis, dels pinars de les vessants de Caro. Al davant de la Cova del Vidre, veia la lluminositat del cel i de la immensa vall. A la seua esquerra, Caro, majestuós, a l' esquerra la Joca, torre vigia d' aquelles serralades, esvelta, batxillera dels quatre punts cardinals. Un poc més avall, també a la dreta, mirant al Montsià, les figures de roca del Racó dels Capellans fent sentinella al Barranc de la Galera. Al front, planura, oliveres, una mar verda d' oliveres, i allà lluny, el riu Ebre, fent la serp vall avall, cercant la mar blava."De Roquetes Vinc" Ramon Tafalla (pàg.54).

dimecres, 26 d’octubre del 2016

Trail Roquetes, un cop feta la feina, deixa d’ organitzar la Ultra Estels del Sud


Ja hi ha data per la 3a Edició de la Ultra Estels del Sud, entre el 5 i el 7 de Maig de 2017 es realitzarà la integral del Massís dels Ports (del Port que ens agrada dir a nosaltres).

Després de dos anys co-organitzant la prova amb els companys/amics d’ Estels i Kebo events ha arribat el moment de fer un pas al costat.

En aquests dos anys hem parit en la vessant esportiva (i més) la Ultra Trail de les nostres muntanyes. L’ hem parit i l’ hem deixat amb uns recorreguts (Ultra, Half, Mitja) marcats, apamats, treballats i que faran de les properes edicions un èxit. El Massís no deixa indiferent a ningú.

El nostre esforç ha estat enorme donat que del no res calia crear una competició: Presentar i convèncer amb la idea als diferents agents implicats (molts i amb interessos molt diversos), promocionar-la arreu, coordinar multitud d’ aspectes, participar en les solucions que calien en quant a logística, seguretat i d’ altres.

El per què d’ aquesta decisió?
Es troba en el mateix origen de la nostra proposta original: crear una competició d’ alt nivell que servís per potenciar i donar a conèixer les nostres contrades i el Massís del Port arreu.
Aquesta feina està feta, les bases ficades i el futur encarrilat.

Podríem continuar?
Es clar que podríem fer-ho, però hem de tenir clar d’ on venim i on anem. El Trail Roquetes és un club amb només 6 anys de vida. En aquests 6 anys hem organitzat proves que han estat dintre del calendari FEEC de Verticals, d’ Ultraresistència, de Resistència, activitats de la Vegueria Excursionista de les TTEE, Sant Silvestres, marxes, fins i tot un Campionat de Catalunya (Caramella-Caro 2015). El club tot i creixent, precisa en aquests moments una atenció vers  a les activitats orientades a socis i simpatitzants. Estem fent créixer l’ afició a l’ excursionisme (cada cop en som més i de totes les edats), l’ activitat extraescolar del Peketrail té un elevat nombre de participants, la seu social rep cada cop més gent i en més inquietuds...

Ara, i tenint en compte que la feina d’ engegar i establir unes bones bases esportives per Estels ja està feta, cal orientar els esforços a altres necessitats del club.

Com hem dit sempre, Estels no ha estat mai del Trail, Estels és del Territori, i l’ organitzi qui l’ organitzi hi serem al seu costat. Això no va de persones, Institucions o clubs, això va de molt més i de molt més endins.

No ho podem expressar en paraules, però l’ agraïment és immens i etern per tots aquells (entitats excursionistes amigues, ajuntaments, propietaris, Kebo, Parc, Institucions, Estels, ...) que ens han ajudat aquests dos anys però ens permetreu que avui, el nostre reconeixement vagi més que mai pels socis i simpatitzants del Trail Roquetes, que del no res, van superar i van tirar endavant tots els reptes que la prova els hi va ficar. Els missatges i les valoracions dels participants en aquestes dues edicions donen fe de la gran feina feta i del meravellós territori que tenim. Sou grans!!

En aquesta edició, tret de la col·laboració en les consultes que l’ actual organització pugui tenir (ja comentades en les reunions que hem tingut i les que possiblement tindrem), la nostra contribució serà la d’ un participant més, i gaudirem com mai de la competició.

El futur de la Ultra Estels és immillorable ja que esportivament el projecte està consolidat i organitzativament qui ho segueix endavant té molt clar els principis que ens marcaven: una cursa per al corredor, a uns preus d’ acord als costos i als serveis donats i tenint cura de l’ important: recorregut, marcatge, avituallaments, seguretat.

Aquest 2017 no estarem a l’ organització, més endavant qui sap...

“Aspice, respice, prospice” <<<Del Llatí ("Mira [el present], recorda [el passat] i observa [el futur]")>>>

Signa: els qui van parir esportivament la Ultra Trail Estels del Sud, el Trail Roquetes.


Salut i cames, friends!!