pel seu cap...


Pel seu cap es succeïen les visions meravelloses d' aquelles serralades, dels rocams, dels precipicis, dels pinars de les vessants de Caro. Al davant de la Cova del Vidre, veia la lluminositat del cel i de la immensa vall. A la seua esquerra, Caro, majestuós, a l' esquerra la Joca, torre vigia d' aquelles serralades, esvelta, batxillera dels quatre punts cardinals. Un poc més avall, també a la dreta, mirant al Montsià, les figures de roca del Racó dels Capellans fent sentinella al Barranc de la Galera. Al front, planura, oliveres, una mar verda d' oliveres, i allà lluny, el riu Ebre, fent la serp vall avall, cercant la mar blava."De Roquetes Vinc" Ramon Tafalla (pàg.54).

dimarts, 25 de desembre del 2012

Si volem còrrer una autentica Sant Silvestre cal esperar al 31

Molta gent ha sentit parlar de la Sant Silvestre però no tothom coneix la història.
 
Avui, i agafant la màgnifica informació que hem trobat al blog d' un grup de corredors anomenats DORSAL 19,  la coneixerem.
 
Desprès comentarem L' ENTRENO DE NADAL/FI ANY de DIJOUS (cerveseta inclosa, comentant aspectes importants de la disfressa conjunta del club a la SANT SILVESTRE), la més que possible SORTIDA FAMILIAR de diumenge 30/12 a la COVA DEL RASTRE i l' ASSEMBLEA GENERAL DEL TRAIL per dissabte 12/1.
 
Història de la Sant Silvestre by Dorsal 19.
Però que és una Sant Silvestre? Qui és Sant Silvestre? Per què es corre?
Per si algú no ho sap Sant Silvestre no va ser corredor, sinó papa para mes senyes Sant Silvestre I, va ser el primer papa que no va morì màrtir, pel que tampoc degué córrer ni davant dels lleons ni dels romans, i llavors Per que Sant Silvestre? Pues per la data de la seua mort, va morir el 31 de desembre de l'any 335.

Sol alguns ens continuarem preguntant inclús i que?, pues resulta que en el segle XIX a França existia la tradició de la ultima nit de l'any celebrar carreres en què els corredors portaven torxes i arreplegant esta tradició un periodista brasiler allà per l'any 1924 organitza una carrera en Sao Paulo, donant-li el nom de Sant Silvestre per celebrar-se en el 31 de desembre dia de Sant Silvestre, i des de llavors en tot el món totes les carreres en què els corredors celebren el final d'any es denominen Sant Silvestres.


Actualment la Sant Silvestre de Vallecas ha superat en ressó a la de Sao Paulo.

Amb les Sant Silvestres esta succeint com amb les Maratons, abans totes les carreres es denominaven Maratons, si hi ha una carrera en les festes Nadalenques és una Sant Silvestre.
Com totes les coses amb el temps se n'aniran posant en el seu lloc, ja hi ha carreres de Nadal, però si volem córrer una autentica Sant Silvestre cal esperar al 31 de desembre.
Trail Roquetes i GR7esús t' ho posen fàcil!!!

Inscriu-te ja, als llocs establerts i tindràs un gorro de Pare Noël personalitzat per la prova, una sorpresa lluminosa, xocolatada i xalera assegurada.
_______________________
 
ENTRENO DE NADAL/FI ANY de DIJOUS 27/12/2012
L' entreno s' avança davant de l' AQUA a les 19h.
Si teniu gorro de Pare Noël porteu-lo.
Fase I- Baixada de Turrons
A l' acabar l' entreno dutxats o ben tapats per no agafar fred anirem al Garrofer (Ex- Zuev) a les 20h30m (Avda. Diputació, a uns 150 metres de l' Ajuntament direcció Tortosa) per tal de fer una cervesa-brindis de final d' any i comentar temes de la disfressa conjunta per a la Sant Silvestre.
Recordeu que teniu un mail, en un enllaç que teniu que contestar, per que puguem fer la previsió del material que ens fa falta per preparar la disfressa (patrocina el club).
 
SORTIDA FAMILIAR de diumenge 30/12 a la COVA DEL RASTRE
Fase II -Baixada de Turrons.
Hi ha previst, en funció de l' interès mostrat, fer una sortida familiar el diumenge 30/12.
Sortint en cotxe a les 9h15m de Roquetes (davant esglesia) per anar al Port (a la Mola).
Als que no tinguen cotxe ja els repartiriem.
 
Fariem cap al Refugi Forestal i Cova Cambra, i desprès aniriem a la Cova del Rastre (molt gran).
Sortida Familiar sense dificultat. Porteu frontal o pila per a la Cova si en teniu, i algo pel fred que la cova està fresqueta.
Des del cotxe 30 minuts anada, i 30 de tornada.
 
ASSEMBLEA GENERAL DEL TRAIL per dissabte 12/1.
Ja enviarem per correu la convocatòria però estem pensant en dissabte 12/1 a La Lira cap a les 18h.
Comentarem resultats 2012.
Propostes 2013.
Calendari Activitats.
Etc....
No hi falteu.